1.3.2016 Anonyymit vujuttajat osa 2.

Salus2016Salusin ensimmäisten Vuosijuhlien innoittama Salus kokosi blogiinsa jo ansioituneiden vujuilijoiden kokemuksia ja vinkkejä juhlaan. Anonyymit vujuttajat tarjoavat vertaistukea, ymmärrystä sekä neuvoja vuju-uraansa aloitteleville nuoremmille kollegoille.

HUOM! Seassa on tarinoita ympäri Suomea, jotka eivät kunnioita välttämättä akateemista juhlaperinnettä ja joita ei allekirjoiteta Salusin vuosijuhlassa, mutta jotka halutaan jakaa kanssanne.

“Vuosijuhlat ovat ainejärjestöjen linnanjuhlat! Olit sitten miten vahvasti tai et ainejärjestötoiminnassa mukana, vuosijuhlilla tunnet ehdottomasti kuuluvasi suorastaan samaan urheilujoukkueeseen kanssaopiskelijoidesi kanssa. Vahvan ryhmään kuulumisen lisäksi vuosijuhlissa sinua odottaa myös hyvä ruoka, hienot puheet, viihdyttävä laulu ja – yksinkertaisesti – hieno tunnelma. Jos pitäisi valita yhdet juhlat opiskeluaikana joita et halua missata, kyseiset juhlat olisivat ehdottomasti vuosijuhlat!”

-Iloinen basisti Savosta

“Ensimmäiset vuosijuhlat vuonna 2012. Olin odottanut vujujen kutsuja kuin kuuta nousevaa, sillä olinhan ajatellut niiden olevan vuosisadan bileet. Bileet, joissa ollaan pukeuduttu hienoimpiin.  Bileet, joissa pöydät notkuvat suussa sulavan menun antimista. Bileet, jossa juhlahumu saisi pään pyörälle. No, oli bileet. Bileet, jotka järjestettiin oman laitoksen aulakahvilassa. Bileet, joissa tarjoiltiin kymmenen euron osallistumismaksua vastaan sipsejä ja keksejä. Bileet, jotka olivat elämäni ensimmäiset ja viimeiset vuosijuhlat.”

– #nevöforget

Biologin syyt osallistua vujuille:

  1. biologi Historia. Kuten vuosijuhlien nimikin kertoo, koko tilaisuuden tarkoituksena on muistella rakkaan ainejärjestön taivalta ja kunnioittaa sen saavutuksia. On aika siistiä, miten pitkälle on päästy – ja että me kaikki olemme olleet matkassa mukana! Ilman opiskelijoita järjestöt eivät olisi mitään, ja siksi vujut ovat myös sinun juhlasi. Ensimmäisissä vuosijuhlissa on äärettömän suuri kunnia olla mukana kaikessa siinä, mistä kaikki lähtee ja parhaimmillaan vuosien (ja vuosikymmenien päästä) tullaan puhumaan!
  2. Harvinaisuus. Pyöreitä vuosia (tai niiden puolikkaita, puhumattakaan siitä ensimmäisestä!) ei sentään päästä juhlimaan kovin usein, joten jos et jaksa odottaa seuraavien viiden vuoden päähän päästäksesi vujuille, tänä vuonna on tilaisuutesi.
  3. Henki. Vujut ovat paitsi arvokkaat, myös iloiset juhlat: niihinkin kuuluvat hilpeät laulut, naurut, unohtumattomat (tai unohtuneet) muistot sekä hyvä ruoka ja juoma. Mikä olisikaan mukavampaa kuin viettää lämminhenkinen ilta (ja yö aamuun asti) parhaassa seurassa?
  4. Puvut ja tanssit. Jos olet kaiholla muistellut wanhojentansseja upeine pukuineen, vujut ovat uusi mahdollisuutesi. Ellet satu saamaan kutsua linnan juhliin joka vuosi, vujut ovat ainutkertainen tilaisuus laittaa ykköset ylle ja jalalla koreasti hovitanssien tahtiin. Kaiva siis esiin iltapukusi tai frakkisi ja tule vujuille!

– Biolofi vm- 98

 

Oikeusoppineen kymmenen vinkkiä Vuosijuhliin valmistautuvalle 

jurristiVinkki § 1: varaudu tyhjällä tupakka-askilla niin varastamasi savukkeet eivät hajoa.

Vinkki § 2: herrasmiehellä on aina mukanaan taskumatti, hän juo siitä usein, mutta salaa.

Vinkki § 3: naisten, joilla on pitkät hiukset, kannattaa tupeerata hiukset ylös niin ne eivät sotkeennu oksentaessa.

Vinkki § 4: juhlapuheiden arvostelu suoritettakoon omassa pöytäkunnassa vaimealla äänellä.

Vinkki § 5: ovet, joissa on korkeat kynnykset ovat ikkunoita.

Vinkki § 6: älä nauti enempää kuin mitä pystyt juomaan.

Vinkki § 7: ethän vain juota vuosijuhlamarsalkoille mitään.

Vinkki § 8: jos syvyysnäkösi katoaa, voit tiedustella sitä ainejärjestösi puheenjohtajalta.

Vinkki § 9: huomaa ero puhujanpöntön ja pisuaarin välillä.

Vinkki § 10: ole iloinen ja vältä väkivaltaa (tai ainakin tähtää fuksiin)”

-Iloinen Varajuomari & Jurristi –87

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.