17.7.2021 6. ja 7. viikko Valviralla

Viikot ovat tuttuun tapaan menneet vauhdilla ja vaikka olemme päässeet hyvin sisälle työtehtäviimme, tulee silti uutta opittava vastaan melkein päivittäin – ja sehän tästä tekeekin niin mielenkiintoista. 😊

Nämä kaksi viikkoa Meri on toiminut Abortti- ja steriloimisasioiden lautakunnan sihteerin sijaisena, ja päivät ovat täyttyneet lautakunnan työtehtävistä. Ellen on jatkanut eri nimikesuojaus- ja laillistushakemusten käsittelyä sekä ehtinyt nauttia myös muutamasta lomapäivästä. 😊 Olemme aiemmissa postauksissa kuvanneet työtehtäviämme, joten ajattelimme, että viimeistään nyt olisi hyvä hetki esittäytymiselle! Tässä postauksessa pääsette tutustumaan Meriin ja seuraavassa postauksessa Elleniin.

Olen Meri Vikström, toisen vuoden kansanterveystieteen opiskelija. Aiemmalta koulutukseltani olen sairaanhoitaja ja ennen tutkinto-opintoja opiskelin avoimessa yliopistossa, jonka vuoksi valmistuin kandiksi fuksivuoteni päätteeksi. Tällä hetkellä viimeistelen siis ensimmäisen maisterivuoden opintoja ja suoritan opintoihin kuuluvaa harjoittelua Sosiaali- ja terveysalan valvonta- ja lupavirasto Valvirassa. Harjoittelu on kestoltaan kolme kuukautta.

Kansanterveystieteen opintojen lisäksi opiskelen Sosiaali- ja terveyshallintotieteen maisteriohjelmassa Itä-Suomen yliopistossa (Fun fact: Osastomme kolmas harjoittelija Siiri opiskelee myös sosiaali- ja terveyshallintotiedettä Vaasan yliopistossa). Uskonkin, että tuplamaisteriopinnoista oli hyötyä hakiessa ni Valviraan, vaikka yhdetkin opinnot todistettavasti riittävät. 😊

Yliopistossa minuun on saattanut törmätä esimerkiksi ainejärjestön toiminnassa, sillä toimin nyt toista kautta ainejärjestön työelämä- ja alumnivastaavana, jonka lisäksi olen toiminut OPS-työryhmän opiskelijaedustajana ja tuutorina. Vapaa-ajalla harrastan partiota, liikun luonnossa ja käyn hurmioitumassa baletin, oopperan ja klassisen musiikin sävelistä. Seuraavassa postauksessa pääsette tutustumaan Elleniin, jonka jälkeen ajattelimme kertoa hieman hakuprosessista. Mikäli teille tulee mieleen jotakin, mistä haluaisitte, että kerromme lisää/tarkemmin, voitte laittaa meille viestiä joko Salusin instagramin kautta tai olla meihin suoraan yhteydessä (IG: @mmeepa / @ellenmunkki).

Aurinkoisin terveisin,

Meri

Tämä kuva löytyy myös Valviran intrasta, jonne me harjoittelijat teimme omat esittäytymiset 😊 📷: Oona Tepponen