18.6.2021 Kolmas viikko Valviralla

Hurjaa ajatella, että jo kolmas viikko on tullut päätökseen! Aika on mennyt äärettömän nopeasti varsinkin nyt, kun olemme todella päässeet työhön touhuun. Tähän viikkoon on mahtunut lisää Abst-lautakunnan perehdytystä, puhelinneuvonta-perehdytys sekä osaston sähköpostivuorot. Tässä postauksessa kerromme lisää Abst-lautakunnan toiminnasta, puhelinneuvonnasta sekä sähköpostivuoroista

Abst-lautakunta

Abst-lautakunnasta eli raskauden keskeyttämis- ja steriloimisasioiden lautakunnasta haetaan lupa raskauden keskeyttämiseen, jos raskaus on kestänyt yli 12 raskausviikkoa, epäillään sikiön vaikeaa sairautta tai ruumiinvikaan tai lääkäri on antanut kielteisen aborttipäätöksen, jolloin asia käsitellään Valvirassa valitusasiana.

Vastaavasti steriloimislupaa haetaan Valviralta vain, jos epäillään että hakijan syntyville lapsilla olisi tai heille kehittyisi vaikea sairaus tai ruumiinvika, hakijan sairaus tai muu siihen verrattava syy vakavasti rajoittaa hänen kykyään hoitaa lapsia, lääkäri on antanut kielteisen päätöksen tai hakijana on henkilön edunvalvoja.

Abst-lautakunta kokoontuu joka tiistai ja torstai ja tällä viikolla pääsimme edelleen harjoittelemaan lautakunnan sihteerinä toimimista. Viikon aikana valmistelimme esityslistoja, olimme mukana lautakunnan istunnossa sekä avustimme lautakunnan jälkikäteistoiminnoissa kuten päätösten toimittamisesta ja arkistoimisessa.

Puhelinneuvonta

Valvirassa eri osastoilla ja ryhmillä on tietyt puhelinajat, joiden aikana hallinnolliset avustajat, ylitarkastajat sekä ryhmäpäälliköt ovat tavoitettavissa erilaisia tiedusteluja varten. Alkuviikosta saimme perehdytyksen puhelinaikaan ja torstaina hyppäsimme ”rinkiin” mukaan. Ryhmämme puhelinaika on arkisin klo 9:30-11:00, jonka aikana puheluita tulee tasaiseen tahtiin. Torstain ja perjantain aikana puheluita tuli englanniksi sekä suomeksi, vielä ruotsin kielen puhumiselta siis säästyttiin (tämä jännittää etenkin Meriä!). Tulleet tiedustelut olivat onneksi suht yksinkertaisia, joihin osasimme vastata jo kolmen viikon kokemuksella. Tarpeen vaatiessa apu on kuitenkin skype-viestin päässä.

Sähköpostit

Ammattioikeudet-ryhmään tulee runsaasti sähköpostia liittyen sekä sosiaalihuollon että terveydenhuollon ammattioikeusasioihin. Vastausvuorot ovat jaettu hallinnollisten avustajien sekä harjoittelijoiden kesken ja tällä viikolla starttasi meidän harjoittelijoiden vuorot. Sähköpostitse tulee yllättävänkin kiperiä kysymyksiä, joiden vastaamiseen joudumme varmasti vielä pitkälle kesään pyytämään neuvoa muilta. Onneksi

sähköpostien vastausajat ovat kaksi viikkoa, joten tulleisiin yhteydenottoihin ja vastauksiin ehtii perehtyä kunnolla ja pyytämään tarvittaessa neuvoa.

Tässä tiivistetysti kolmas viikkomme, aurinkoista viikonloppua toivottelee,

Meri & Ellen

Kuvassa ihana ja viihtyisä kahvihuoneemme, jossa on mukava nähdä muita toimistolle eksyneitä tai ihastella seitsemännen kerroksen maisemia