22.5.2018 Kiitokset mahtavasta kevätkaudesta!

Kiitokset mahtavasta kevätkaudesta!

Kulunut kevätkausi on ollut Salusille antoisa ja opettavainen. Olemme taas himpun verran kokeneempia ja valmiimpia uusiin haasteisiin. Siitä kiitos kuuluu kaikille aktiiveille toimijoille, jotka ovat omalla panoksellaan kehittäneet Salusin toimintaa eteenpäin. Kiitos siis innokkaille jäsenillemme, hallitustoimijoille, tuutoreille, työryhmiin osallistuneille, apukäsille ja kaikille meidän toiminnassamme jollain lailla mukana olleille.  :)

KATSAUS KEVÄÄSEEN..

Ennen kuin vaihdetaan tennarit sandaaleihin, niin kerrataan vielä meidän upeaa kevätkautta. Kevään yksi hienoimmista kohokohdista oli tietenkin Salusin ihka ensimmäiset vujusitsit, joita juhlittiin maaliskuun lopulla. Vujusitsien tunnelmiin voit palata vielä tämän (http://salusry.fi/index.php/blogi/3-5-salus-ryn-vuosijuhlatsitsit/) blogitekstin kautta. Vujusitsien lisäksi keväällä tapahtui paljon muutakin. Tavoitteenamme on kehittää ja lisätä Salusin työelämään liittyviä tapahtumia. Keväällä pääsimmekin käymään kahdella opintokäynnillä, jotka suuntautuivat Pihlajalinnaan sekä Pirkanmaan liittoon. Näiden lisäksi toimme työelämän myös lähemmäs opiskelijoita huhtikuussa järjestetyllä työelämäpäivällä. Työelämäpäivässä pääsimme kuulemaan terveystieteilijöiden työllistymisestä, työntekijäjärjestöjen toiminnasta sekä valmistuneiden opiskelijoiden urakertomuksia.

Opintokäynti

Opintokäynti Pirkanmaan liittoon

Keväällä on myös huolehdittu saluslaisten hyvinvoinnista. Kävimme maaliskuun alussa retkiluistelemassa Näsijärven jäällä sekä rentoutumassa avantouinnin ja saunomisen parissa. Eikä sovi unohtaa ihanaa kyykkää! Ensin treenailtiin vähän keskenämme, sitten käytiin testaamassa taitoja MM-kisoissa ja loppukeväästä vielä vappukyykkäiltiin Cortexin ja Sos ry:n kanssa. Luulisi nyt kyykkätaitojen olevan kohdillaan – ensi vuonna sitten MM-kisoista voitto kotiin! 😉

talvirieha

Salusin talvirieha – retkiluistelua ja avantouintia

kyykkäpart1

Kyykkä part I

mmkyykkä

Akateemisen kyykän MM-kisojen edustusta

vappukyykkä

Vappukyykkä w/ Cortex ja Sos ry

Ja mitä olisikaan kevät ilman Wappua! Salusin vappua juhlittiin perinteisesti monen tapahtuman muodossa: oli vapun avaus ja vappuhattujen koristelua, vappusitsit naapurimme Biopsin kanssa, vappukyykkä, Särkän Märkä ja vappupelit. Vappupiknik ja teekkarikasteen seuraaminen jäi tällä kertaa välistä, mutta onneksi vappupiknikin herkkuja päästiin nauttimaan vielä Salusin kevätjuhlissa :)

vappusitsit

Wappusitseillä w/ Biopsi

Olipahan kevät!

AJANKOHTAISTA NYT!

Muisteluiden ja kiitosten yhteydessä on hyvä myös mainita loppukevään isoimmasta uudistuksesta, joka koskettaa meitä kaikkia ainakin jollain tavalla. Viime aikoina tietosuoja ja henkilötietojen käsittely on herättänyt paljon keskustelua. Ajankohtaisena uudistuksena on 25.5.2018 voimaan astuva EU:n tietosuoja-asetus GDPR (General Data Protection Regulation). Uudistuksen tarkoituksena on yhtenäistää ja parantaa henkilötietojen käsittelyä sekä parantaa rekisteröityjen oikeuksia ja tietosuojaa. Uudistuksella on vaikutuksia myös Salusin toimintaan. Jäsenille näkyviä muutoksia ei uudistuksen seurauksena ole merkittävästi tulossa. Muutoksen huomaat siinä, että jatkossa pyrimme viestimään entistä tarkemmin siitä, mihin tarkoitukseen keräämme henkilötietoja. Tiesithän myös, että sinulla on oikeus saada tietää mitä tietoja sinusta on kerätty ja miten tietoja käsitellään. Jos tietosuoja-asiat mietityttävät tai haluat tietää tarkemmin siitä, miten Salusissa henkilötietoja käsitellään, voit olla yhteydessä hallituksen puheenjohtajaan (salo.taru.s(at)student.uta.fi).

Tietosuoja-asetuksesta voit lukea lisää mm. täältä: http://www.tietosuoja.fi/fi/index/euntietosuojauudistus.html

Omista oikeuksistasi voit lukea täältä: http://www.tietosuoja.fi/fi/index/rekisteroidylle/rekisteroidynoikeudet.html

KATSE SYKSYYN..

Kevään kertauksen ja ajankohtaisten asioiden jälkeen on vielä hyvä muistuttaa, että syksyn ja uuden lukuvuoden alkaessa myös Salusin toiminta jatkuu. Syyskauden toimintaa on jo lähdetty

suunnittelemaan, ja suunnittelu sekä toteuttaminen jatkuu taas elokuussa uusien opiskelijoiden aloittaessa opintonsa. Syksyllä jatkamme samalla, kevätkaudelta tutulla, kaavalla: ylläpidämme perinteitä uudistaen samalla toimintaamme. Luvassa on siis mm. fuksiviikot, sitsit, työelämätapahtumia, muita perinteitä ja ehkäpä jotain ihan uuttakin – syksyn tapahtumista tiedotamme lisää kesätauon jälkeen.

Syksyllä tapahtuu myös Salusin ulkopuolella. Kuten keväällä, Salus seuraa myös syksyllä Tampere3 etenemistä. Luvassa on T3-valmisteluiden loppukiri, kun uuden yliopiston toiminnan aloitus lähestyy. Syksyllä saamme myös tietää enemmän uudesta ylioppilaskunnastamme, joka myöskin aloittaa toimintansa ensi vuoden alussa.

Syksyllä toiminnassamme näkyy myös uusia kasvoja. Yhdistyksen kevätkokouksessa Salusin hallitus täydentyi, ja uudeksi hallitustoimijaksi valittiin Jazmina Lehtovirta – tervetuloa mukaan! Joukkoomme liittyvät tietysti myös uudet opiskelijat, jotka aloittavat opintonsa elokuun lopulla.

Tältä erää siirrymme kuitenkin nauttimaan kesästä, lämpimistä illoista, yöttömistä öistä ja opiskelun tauosta. Salus ry kuittaa kevätkauden päättyneeksi ja kirmaa kesätauolle, jatketaan hommia taas syksyllä!

laituri

OIKEIN RENTOUTTAVAA KESÄÄ KAIKILLE!

<3 Salus ry:n hallitus 2018