23.2.2016 Anonyymit vujuttajat osa 1.

Salusin ensimmäisten Vuosijuhlien innoittama Salus kokosi blogiinsa jo ansioituneiden vujuilijoiden kokemuksia ja vinkkejä juhlaan. Anonyymit vujuttajat tarjoavat vertaistukea, ymmärrystä sekä neuvoja vuju-uraansa aloitteleville nuoremmille kollegoille. Ensimmäisessä osassa vujukonkari Katsu kertoo kokemuksistaan juhlan pyörteissä!

Pääset kerryttämään omia Vuosijuhlakokemuksiasi ilmoittautumalla nyt Salusin ensimmäiseen 1.4.2016 järjestettävään Vuosijuhlaan täällä.

Vujut, must-to-do -juttu opiskeluaikoina!

vuju1Mikä on sen ihanampaa kuin päästä juhlimaan ainakin kerran vuodessa oikein fiinisti sekä kilistellä ainejärjestön ja sen jäsenistön kunniaksi. Entisenä hallituslaisena ja järjestöaktiivina vujut ovat aina olleet itselleni hyvin erityisiä tilaisuuksia, ja siitä syystä suosittelen lämpimästi jokaista osallistumaan niihin. Kokemattomalle juhlijalle vujut saattavat kuulostaa hyvin pinnalliselta pönötysjuhlalta, mutta sitä se ei ole! Toki tilaisuuden luonteeseen kuuluu juhlava pukeutuminen ja muu juhlaetiketti, mutta fokus on kuitenkin aivan muussa. Vujujen tarkoituksena on kerätä ainejärjestön nykyiset ja entiset jäsenet, yritysyhteistyökumppanit ja muut yhdistyksen sidosryhmät yhteen, ja juhlistaa ainejärjestön kunnioittavaa taivalta.

Olen juhlinut noin seitsemät eri vuosijuhlat opiskeluaikoinani; ainakin viidet oman ainejärjestön ja muutamat toisen ainejärjestön vuosijuhlat. Ensimmäiset vujut olivat siinä mielessä mieleenpainuvimmat juhlat, koska edustin niissä hallituksen jäsenenä ja avecinani oli yritysedustaja. Tilaisuus jännitti pelkästään jo sen takia, että olin juhlissa ensimmäistä kertaa, mutta lisäksi piti huolehtia, että avecini viihtyisi juhlissa. Juhlat olivat menestys, vaikka avecini lähti ennen iltaohjelman päättymistä jättäen juomalippunsa minun tuhottavaksi. Kyseisen illan jälkeen tiesin, että haluan ehdottomasti jatkossakin osallistua vujuille; kukapa ei pitäisi juhlista, jossa on riittävin määrin kuohujuomaa, maukasta ruokaa, puheita, laulamista, tunnustuksia, palkintoja, musiikkia, kosinta (?), tanssia, iloa, naurua jne jne.

Vujuista ei kuitenkaan kannata ottaa turhaan stressiä, vaikka etukäteisjärjestelyihin voi mennä hieman aikaa (ja rahaa). Pukukoodin ja etikettisääntöjen kertaus lienee paikallaan, mikäli on ensimäistä kertaa osallistumassa, mutta suurin energia kannattaa kuitenkin kohdentaa tulevien vujujen fiilistelyyn esimerkiksi katsomalla aikaisempien vuosien tai muiden ainejärjestöjen vuosijuhlakuvia (http://vuosijuhlat.boomi.fi/). Omalla ainejärjestölläni on ollut tapana järjestää vuosijuhlaviikolle erilaisia ”valmentavia” tapahtumia, kuten tanssin opetusta, viinin maistelua ja vuosijuhlasitsit. Ai niin, kannattaa myös viedä iltapuku ajoissa ompelijalle korjattavaksi tai pesulaan pestäväksi. Muut juhlahepeneet, kuten edellisillä vujuilla kadonnut kalvosinnappi, on ostettavissa Stockalta vielä 15 min ennen juhlien alkua kaverin avustuksella whatsapp-kuvan perusteella.

Sillis

Vaikka vuosijuhlat herkästi ajatellaan olevan vain yhden illan tapahtuma, todellisuudessa niiden kohokohta on vasta seuraavana päivänä, eli ”När borjar vuju3SILLIS?!” Juhlatunnelma viritetään uuteen nousuun muutaman tunnin yöunien jälkeen Fresita-pullon saattelemana. Iltapuvut vaihtuvat haalareihin ja korkkarit converseihin. HUOM! Mikäli tulet smokki päällä sillikselle, saatat paljastaa olevasi vielä ”kotimatkalla”. Sillis-bussi vie juhlakansan seuraavana päivänä klo12 paikkaan ”X”, jossa odottaa sillis-teemaan sonnustaunut juhlapaikka live-bändeineen ja muine oheistoimintoineen (esim. Hervanta-peli). Silliksellä bailataan iltaan asti ja vahvimmat jatkavat siitä vielä sillis-jatkoille. Vahvista vahvimmat jatkavat juhlimista vielä senkin jälkeen toiseen kaupunkiin, esimerkiksi Vaasaan. Vujuviikonlopun jälkeen kannattaa kuitenkin pitää huoli, ettet joudu viettämään sunnuntai-iltaa yksin, sillä äkillinen hiljaisuus voi aiheuttaa sosiaalista kaipuuta. Kannattanee siis pyrkiä viettämään kollektiivi-darraa, mikäli sikäli mahdollista.

Long story short, varmista paikkasi vuoden mahtavimmassa opiskelutapahtumassa ja osta vujulippusi heti, kun ne tulevat myyntiin!

-Katsu

Leave a Reply

Your email address will not be published.