1.11.2018 Hallituspestit tutuiksi osa 2

Tässä kolmiosaisessa postaussarjassa tutustutaan eri hallituspesteihin. Jokainen hallituksen jäsen kertoo omia ajatuksiaan hallitustoiminnasta seuraaviin kysymyksiin vastaamalla:

  • Mitä tehtäviisi kuuluu?
  • Mikä on ollut ainejärjestötoiminnassa parasta?
  • Mitä olet oppinut?

Ks. myös postaukset ”Hallituspestit tutuksi osa 1” sekä ”Salus 101 – ainejärjestötoiminta tutuksi”.

VARAPUHEENJOHTAJA, AINEJÄRJESTÖTILAVASTAAVA

Nelli Nygård

1)Olen toiminut hallituksessa nyt 1,5 vuotta, ensimmäisen puolivuotisen toimin tapahtumavastaavana ja nyt tämän vuoden olen toiminut varapuheenjohtajana ja ainejärjestötilavastaavana. Varapuheenjohtajan tehtävät muistuttavat puheenjohtajan tehtäviä sikäli, että ei ole yhtä tiettyä vastuualuetta, vaan täytyy olla kartalla vähän kaikesta ja olla tarvittaessa joka paikan höylä. Lisäksi varapuheenjohtajan tehtävänä on tuurata puheenjohtajaa, mikäli hän ei esimerkiksi pääse kokoukseen paikalle.

Varapuheenjohtajana olen tänä vuonna ollut puheenjohtajan tukena ja jeesannut häntä hänen tehtävissään (ei ole kyllä paljoa tarvinnut, koska Taru on ihan supernainen!), hoitanut yleisiä järjestön asioita, pitänyt pari hallituksen kokousta, ollut sihteerinä kokouksessa, ollut vetämässä vujusitsityöryhmää ja hoitanut siihen liittyviä järjestelyjä sekä lisäksi tehnyt tuotetilauksia. Vähän kaikenlaista siis!

Mielestäni tässä pestissä on ollut parasta se, että on voinut itse vaikuttaa paljon siihen mitä kaikkea tekee, joten ajankäyttöä voi säädellä aika vapaasti itse. Tässä pestissä pystyy hyvin auttamaan muita hallituslaisia heidän hommissaan ja saa myös itse otettua lisää tehtäviä, mikäli vain intoa ja jaksamista riittää!

Ainejärjestötilavastaavana puolestaan olen lähinnä valvonut Saltsun toimivuutta, vahtinut kahvin, teen ja maidon tilannetta ja uusinut Saltsun säännöt. Ainejärjestötilavastaavuus on siis pieni ylimääräinen lisä toiseen pestiin, joka ei juurikaan työllistä.

2) Parasta on kyllä ehdottomasti ollut kaikki ihmiset, kenen kanssa tätä hommaa on saanut tehdä. Ainejärjestötoiminnan myötä on tutustunut niin oman ainejärjestön kuin muidenkin ainejärjestöjen tyyppeihin – se on ollut ihan mahtavaa! On ollut myös huippua kehittää ja haastaa itseään, sillä on saanut tehdä paljon sellaisia juttuja, joita ei muualla oppisi tekemään. Lisäksi on ollut kivaa, että on saanut vaikuttaa päätöksiin ja olla ajan hermolla asioissa.

3) Tästä tulisi kyllä melkoinen lista, niin täytyypä vähän tiivistää. Ensinnäkin olen oppinut järjestötoiminnasta, kokoustamisesta, päätösten tekemisestä ja myös tiimityöskentelytaitoni ovat kehittyneet ainejärjestötoiminnan myötä. Olen myös tutustunut taloudenhoitoon ja oppinut budjetoinnista. Lisäksi ainejärjestötoiminta on tuonut todella paljon itsevarmuutta ja esiintymistaitoa. Myös yksi tärkeä oppi on tapahtuman järjestäminen ja etenkin, kuinka järjestää onnistunut 80 hengen tapahtuma. Uskoisin, että siskoni arvostaa tätä taitoa, kun suunnitellaan hänen ensi kesän häitä!

Ainejärjestötoiminta on antanut eväitä elämään ja ihan varmasti myös tulevaan työelämään. Monet opit ovat sellaisia, jotka kelpaa kyllä työhaastattelussa mainita.

Täytyy sanoa, että ainejärjestötoimintaan lähteminen oli kyllä ihan paras päätös – tää on niin kivaa, ettei malta lähteä pois! Toivonkin ensi vuoden hallitukseen paljon innokkaita uusia tekijöitä, tervetuloa mukaan! 😊

VIESTINTÄVASTAAVA, KV-VASTAAVA

Juliaana Nauha

1) Tehtäviini viestintävastaavana kuuluu Salus ry:n nettisivujen ja sähköpostilistan hallinnointi. Myös viestinnän suunnittelu ja some-kanavien päivittäminen kuuluvat vastuulleni. Somesta en vastaa kuitenkin yksin vaan koko hallitus on aktiivinen Salusin some-kanavissa. Teen myös ainejärjestötilaamme informatiivisia pöytälieriöitä, joihin pyrin keräämään ajankohtaiset asiat kaikkien ainejärjestötilassa vierailevien nähtäväksi. Viestintävastaavan tehtäviin kuuluu viestintätavoitteista muistuttaminen, mikä tarkoittaa esimerkiksi selkeitä ja oikein kohdennettuja sähköpostiviestejä. Tehtävät eivät ole kovinkaan aikaa vieviä, mutta vaatii jatkuvaa hereillä oloa.

Toimin ainejärjestössämme myös kansainvälisyysvastaavana, mikä käytännössä tarkoittaa kv-tutorvastaavana toimimista. Rekrytoin tuleville vaihto-opiskelijoille kv-tutorit. Kv-tutorvastaavana ohjaan ja tiedotan kv-tutoreita ja järjestän ohjelmaa yhdessä kv-tutoreiden kanssa vaihtareille ja kansainvälisyydestä kiinnostuneille opiskelijoille.

2) Hallitustoiminnan kautta olen saanut tutustua uusiin ihmisiin niin oman kuin muidenkin ainejärjestöjen opiskelijoihin sekä opetushenkilökuntaan. On hienoa olla vaikuttamassa yhteiseen toimintaamme ja tehdä oman näköistä opiskelijaelämää terveystieteiden opiskelijoille. Omissa tehtävissäni saan olla kekseliäs ja ideoida rohkeasti uusia juttuja. Tehtävien hoitamiseen saa tukea niin hallituksen sisältä kuin Tamy:n koulutuksistakin.

3) Hallitustehtävissä toimiminen on opettanut aiemmin tuntemattomasta järjestötoiminnasta paljon. Motivoituneella porukalla saadaan isojakin juttuja aikaiseksi eikä haittaa, että aiempaa kokemusta ei ole ollut. Voin suositella hallitustoimintaa lämpimästi kaikille! 😊

TYÖELÄMÄVASTAAVA, TAPAHTUMAVASTAAA

Charlotta Österman,

1) Mitä tehtäviisi kuuluu?

Toimin työelämä- ja tapahtumavastaavana. Työelämävastaavana olen järjestänyt muutaman kerran vuodessa opintokäyntejä jäsenillemme eri yrityksiin, lisäksi myös ollut mm. osallisena järjestämässä työelämäpäivää. Työelämävastaavan pesti on ollut aika pienitöinen, jota olen hoitanut tapahtumavastaavan pestin ohella. Tehtävänkuva koostuu lähinnä sähköpostien lähettelystä eli mistään suuritöisestä pestistä ei ole kyse.

Tapahtumavastaavan hommat ovat taas vieneet sitäkin enemmän aikaa, olemme järjestäneet paljon erilaisia tapahtumia eri ainejärjestöjen kanssa. Tapahtumiin saa kulumaan hyvin paljon aikaa, jos haluaa niitä järjestää aktiivisesti jäsenillemme. Tapahtumia voi ideoida oman mielensä mukaan ja järjestää juuri sellaisia kuin haluaa. Tapahtumavastaavan pestiin siis kuuluvat tapahtumien ideointi ja järjestäminen. Tämä pitää sisällään tapahtumien suunnittelun ja järjestelyihin liittyvät toimenpiteet, tapahtumista tiedottamisen, budjetoinnin ja maksujen keräämisen. Toki tapahtumien järjestämiseen saa aina apua muilta hallituslaisilta tarvittaessa, voi koota esimerkiksi työryhmiä. Välillä on mukava järjestää pienempiä tapahtumia, jotka eivät vaadi kamalasti aikaa ja ovat jäsenistölle mieleen esimerkiksi avantouinti yhdessä mutta taas sitsien järjestäminen esimerkiksi on paljon suuritöisempää. Vaikka tapahtumavastaavan rooli on ollut välillä vähän suuritöinen, on se ollut erittäin antoisaa ja opettanut paljon. On ollut mieluisaa päästä itse järjestämään tapahtumia, samalla voi vaikuttaa siihen millaisia tapahtumia haluaa järjestää jäsenistöllemme.

2) Ehdottomasti yhteisöllisyys, uusiin ihmisiin ja ainejärjestötoimintaan tutustuminen.

3) Ainejärjestötoiminta antaa erittäin paljon, tuntuisi ”tyhjältä”, jos en olisi lähtenyt mukaan. Pääsee tekemään paljon yhteistyötä etenkin tapahtumavastaavan pestissä muiden ainejärjestöjen kanssa ja sitä kautta näkemään, kokemaan heidän toimintaansa ja tapaamaan muita eri ainejärjestöjen hallitustoimijoita. Ainejärjestötoiminta antaa erittäin paljon, ei siis tarvitse olla kokemusta ennestään. Erityisesti ensimmäisen yliopistovuoden ohella oli hyvin aikaa tehdä hallitustoimintaa ja päästä sitä kautta hyvin myös osaksi ainejärjestöä ja samalla kehittää meidän toimintaa jäseniemme hyväksi. Erinomainen mahdollisuus tutustua muihin, luoda verkostoja ja oppia työelämän kannalta tärkeitä taitoja.