9.11.2017 Vaihtoblogi Intiasta

Terveisiä Intiasta,

Olin suorittamassa vaihto-opintoja Mumbaissa, Intiassa 01.06.2017-13.10.2017. Valitessani vaihtokohdetta halusin löytää kohteen Euroopan ulkopuolelta ja mieluiten halusin löytää paikan missä olisi terveystieteiden opintoja. Kohde löytyikin Mumbaista, mistä löytyi School of Health Sciences ja Hospital Administration koulutusohjelma. Lähdin vaihtoon maisteriopintojeni aikana ja saankin vaihdossa suorittamistani kursseista osan hyväksiluettua pakollisiin opintoihini Hoitotieteen koulutusohjelmassa. Vaihtokokemus oli unohtumaton ja täynnä kommelluksia. Intia on aivan valtava maa ja ihmisiä löytyy yli 1,3 miljardia, joten yksin ei tarvitse olla. Intian kulttuuri on hyvin rikas ja monipuolinen ja kulttuurieroavaisuuksia maan sisällä on satoja.

intia1

Osa kursseistani oli metodi-opintoja ja sain hyvin käsityksen siitä, miten tutkimuksen teko eroaa kehitysmaassa ja miten erilaisia asioita pitää ottaa huomioon verrattuna tutkimuksen tekoon Suomessa. Osa kursseistani perehdytti minut Intian kulttuuriin ja historiaan ja nämä kurssit auttoivat ymmärtämään miksi Intiassa esimerkiksi ei ole kunnollista terveydenhuoltoa kaikkien saatavilla. Kurssien luennot olivat kaikki pakollisia ja kurssisuoritukseen kuului myös yleensä kaksi kirjallista työtä/ryhmätyötä ja kurssitentti. Koin kurssien työmäärän paljon suuremmaksi kuin Suomessa ja tämä tuli pienoisena yllätyksenä. Kurssien lisäksi tavoitteenani oli tietenkin nauttia Intian kulttuurista ja tutustua uusiin ihmisiin. Ennen vaihtoa olin ajatellut, että varmasti tulen kohtaamaan asioita joita en voi ymmärtää. Yksi tällainen asia oli ihmisten eriarvoisuus johon ei voinut olla törmäämättä ja tämä näkyi myös ylipiston kampuksella. Vaikka kastijärjestelmä on lakkautettu jo yli 50 vuotta sitten, elää se edelleen niin kaupungeissa kuin maaseudullakin.

intia6

Asuin yliopiston kampuksella asunnossa, jonka jaoin kolmen muun vaihto-opiskelijan kanssa. Nukuin samassa huoneessa toisen suomalaisen opiskelijan kanssa ja lisäksemme asunnossamme oli opiskelija Ecuadorista. Asunnossamme oli ilmastointi, joka helpotti kummasti oloa, kun lämpöä oli jatkuvasti +30C ja ilma kuuman kosteaa. Opiskeluni ajoittui Mumbain monsuunisadekaudelle ja välillä vettä satoi useamman päivän yhtäjaksoisesti. Tämä ei kuitenkaan haitannut, koska päivät menivät luentosaleissa istuen ja iltaisin kävin yliopiston tarjoamilla joogatunneilla.  Elämä kampuksella oli helppoa, sillä asunnossamme kävi joka päivä siivoaja, roskien kerääjä ja vessan pesijä. Nämä palvelut kuuluivat asunnon vuokraan. Lisäksi kampuksella oli kaksi ravintolaa ja kaksi kahvilaa, joista sai neljä ateriaa päivässä ja hinnat olivat todella edullisia. Taisinkin tehdä ruokaa itse vain muutaman kerran. Välillä ruoka kampuksella alkoi kyllästyttää, mutta onneksi apin avulla ruokaa sai tilattua kampukselle ja kampuksen lähellä oli paljon hyviä ravintoloita, joissa tulikin vietettyä aikaa hyvin paljon intialaisesta ruuasta nauttien.

intia4

intia3

Opiskeluiden ohella ehdin myös matkustelemaan, mutta ennen lähtöä olin ajatellut, että aikaa matkusteluun olisi jäänyt enemmänkin aikaa. Opintojen ohella ehdin vierailemaan Punessa, käymään Intialaisissa häissä pienessä kylässä lähellä Hyderapadia, Goalla makoilemassa rannalla muutaman päivän ja tietysti tutustumaan suurkaupunki Mumbaihin.

intia2

Kokonaisuutena vaihtokokemus on ollut uskomaton ja on sisältänyt paljon kommelluksia ja ihania ihmisiä. Suosittelen vaihtoon lähtemistä kaikille ja varamaan aikaa matkustelulle vaihdon jälkeen. Tätä tekstiä kirjoittelen keskellä viidakkoa Keralassa, ja matkani jatkuu vielä reilun viikon Intiassa ja tämän jälkeen vielä Sri Lankassa ennen paluutani Suomeen. Vastailen mielelläni kysymyksiin, joten olethan rohkeasti yhteydessä. Tsemppiä kaikille loppusyksyn rutistuksiin ja nähdään kampuksella jälleen marraskuussa.  😊

Satu

vironen.satu.a(at)student.uta.fi

intia5

Leave a Reply

Your email address will not be published.