8.6.2021 Harjoittelussa Valvirassa – ensimmäinen viikko

Terveiset aurinkoisesta Helsingistä!

Täällä kirjoittelee Meri ja Ellen, ja olemme tämän kesän harjoittelussa Valviralla Ammattioikeudet -osastolla. Tulemme kesän aikana viikoittain kirjoittamaan harjoittelustamme tänne blogiin ja kertomaan kuulumisiamme ja mietteitämme! Tänään starttasi harjoittelun toinen viikko, joten nyt on hyvä hetki kertoa ensimmäisestä viikosta.

Muutimme molemmat Helsinkiin viime viikonloppuna, sillä harjoittelumme järjestetään pääsääntöisesti läsnä pandemiatilanteesta huolimatta. Viime viikolla pääsimme tutustumaan toimistoon sekä osastomme henkilökuntaan – osin kyllä etäyhteyksien välityksellä, sillä Valviralla on edelleen voimassa etätyösuositus ja suuri osa kollegoistamme työskenteleekin etänä. Toimistolla on voimassa myös maskisuositus monien muiden virastojen tavoin, jonka lisäksi myös turvaväleistä on huolehdittu esimerkiksi vähentämällä työpisteitä.

Perehdytyksemme on järjestetty osissa ja viime viikolla perehdyimme Valviran ja erityisesti oman osastomme toimintaan ja tehtäviin. Meidän harjoittelijoiden tehtäviin kuuluu muuan muassa terveydenhuollon ammattihenkilöiden nimikesuojausten ja laillistusten käsittely, ja viime viikolla aloitimme perehdytyksen nimikesuojauksista. Loppuviikosta pääsimme työn makuun käsittelemään ja hyväksymään hakemuksia, joka oli kyllä aivan huippua – sormet jo syyhysivät tekemisenhalusta! Tekniset ongelmat hidastivat kuitenkin hieman työskentelyä, mutta onneksi it-tuen avulla ja kärsivällisyydellä niistäkin selvittiin (mitä olisikaan uuden työn aloittaminen ilman teknisiä haasteita). Tämän lisäksi pääsimme viime viikolla tutustumaan talon muihin harjoittelijoihin etäyhteyksin yhteisen tutustumiskahvihetken kautta. Valviran eri osastoilla ja tehtävissä toimiikin yllättävän monta harjoittelijaa ja oli kiva päästä tutustumaan hieman muihin ja jakamaan ajatuksia uudesta työstä. Ammattioikeudet -osasto oli hyvin edustettuna tapahtumassa, sillä osastollamme on kolme harjoittelijaa, meidän lisäksemme Siiri Vaasan yliopistosta. Siiristä tulette varmasti kuulemaan myös jatkopostauksissamme, sillä me harjoittelijat teemme pääsääntöisesti samoja työtehtäviä, jonka johdota tulemmekin työskentelemään tiiviisti koko kesän.

Tässä oli lyhyesti tunnelmia ensimmäisestä viikosta, innolla kohti tulevaa viikkoa!

-M & E-

Työn lomassa ehdimme tutustua myös jo hieman Helsinkiin, isona suosituksena FLÄT no 14!