12.1.2017 Hyvää ja menestyksekästä alkanutta vuotta arvoisat opiskelijakollegat!

Salus ry on startannut vuoden 2017 ja tälle vuodelle on paljon odotettavaa. Uusi hallituksemme koostuu niin vanhoista kuin uusista kasvosta ja tällä kokoonpanolla tästä vuodesta tulee varmasti onnistunut. Salus ry kasvoi ja kasvatti toimintaansa viime vuonna ja nyt on aika uuden tuomisen ohella vakiinnuttaa hyviä toimintatapoja. Tapahtumia järjestimme viime vuonna runsaasti ja jäsenpalautteen perusteella tästä tykättiin. Salus ry aikoo jatkossakin panostaa tapahtumiin ja sen ohella lisätä näkyvyyttään Twitter- ja Linkedln-tilen kautta. Pysy siis kuulolla! Tapahtumista tulevat Salus ry:n 2. Vuosijuhlat kannattaa jo merkitä kalenteriin, 31.3.17 on aika taas juhlia.

Tapahtumien lisäksi Salus ry haluaa panostaa erityisesti yhteistyöhön eri järjestöjen ja toisten ainejärjestöjen kanssa. Lisäksi pidämme tärkeänä ajaa jäseniemme etua koulutuspoliittisissa asioissa ja olemmekin hyvin tyytyväisiä saatuamme edustusta hallinnon opiskelijaedustukseen kopo-vastaavastamme Teppo Kunnarista. Tiedekuntamuutoksen myötä emme ole enää Terveystieteiden yksikkö vaan kuulumme Yhteiskuntatieteiden tiedekuntaan. Olemmekin aloittaneet jo viime vuonna yhteistyön muiden yhteiskuntatieteiden alan ainejärjestöjen kanssa ja tänä vuonna olisi tarkoitus saada yhteistyö kunnolla käyntiin. Odotettavissa on siis toivon mukaan yhteisiä tapahtumia. Tämän ohella haluamme ylläpitää yhteistyötä Kaupin ainejärjestöjen TLK:n ja Biopsin kanssa.

Yhteistyötä jatketaan myös järjestöjen kanssa. Salus ry ehtikin jo tapaamaan Tehyä ja tavoitteena on kehittää yhteistyötä entisestään. Yhteistyö TAJA ry:n ja Tamyn kanssa jatkuu myös tiiviisti ja yhteistyötä SOOL ry:n (Suomen opettajaksi opiskelevien liitto) kanssa pyritään samaan kunnolla käyntiin. Salus ry edustaa myös muun muassa yliopiston laatu- ja opetustoimikunnassa.

Salus ry seuraa aktiivisesti Tampere3-hankkeen edistymistä. Ennen vuoden vaihtumista näytti siltä, että hanke kaatuisi, mutta TTY:n päätöksen myötä hanke jatkuu näillä näkymin. Hanke herättää monissa ristiriitaisia tunteita. Sen povataan toisaalta edistävän muun muassa tamperelaisten korkeakoulujen rahoitustilannetta, laajentavan opiskelumahdollisuuksia ristiinopiskelun myötä ja tuovan tutkimuspuolelle kehittävää yhteistyötä korkeakoulujen välille. Toisaalta Tampere3 näyttäytyy usein hyvin sekavana yhteisten linjausten puuttuessa ja myös kovat aikatavoitteet hankkeelle ovat varmasti vaikeuttaneet prosessia. Salus ry on huolissaan Tamy:n lailla siitä, että Tampereen yliopisto ei saa ääntään riittävästi kuuluville, tavoitteitaan läpi ja joutuu liiaksi antamaan periksi periaatteistaan. Onnistuessaan Tampere3 voisi tehdä yliopistostamme entistä tasokkaamman ja kohottaa profiiliamme.

Myös koko yhteiskunnan tasolla on tapahtumassa suuria muutoksia sote-uudistuksen myötä. Muutos on jännittävää ja kukaan ei osaa sanoa varmaksi tulevaa. Tärkeää on kuitenkin meidän pitää yhtä ja ylläpitää terveystieteiden profiilia, sillä kuten sanottu, yhdessä olemme enemmän!

Oikein antoisaa alkanutta vuotta ja voimia opintojen äärelle koko Salus ry:n hallituksen puolesta,

Mona Jaari
Puheenjohtaja, Salus ry
kuva blogiin (1)

Ps. Salus ry ottaa vastaan mielellään palautatte ja kehittämisehdotuksia, laitahan siis viestiä, jos jotain on mielessä. Olet tervetullut toimintaan mukaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.