Fukseille

Tervetuloa opiskelemaan! 

Onneksi olkoon opiskelupaikkasi johdosta! Olet päässyt Tampereen yliopistoon opiskelemaan terveystieteitä. Terveystieteiden fuksina pääset osaksi Tampereen yliopiston Terveystieteiden ainejärjestöä Salus ry:tä, joka on yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan (SOC) sisäinen ainejärjestö. Toivotamme sinut erittäin lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan iloiseen joukkoomme ja osallistumaan toimintaamme! 

Ensimmäisten viikkojen aikana tutustut tuutoriemme opastuksella sekä yliopisto-opiskeluun että opiskelijaelämään. Orientaatioviikon yhteydessä tutustumme Ensimmäisten viikkojen aikana tutustut tuutoriemme opastuksella sekä yliopisto-opiskeluun että opiskelijaelämään. Orientaatioviikon yhteydessä tutustumme opiskelukäytäntöihin ja kampukseen, iltaisin pääset tutustumaan ainejärjestöösi Salusiin ja yleisesti opiskelijaelämään. Saat siis kaiken tarvittavan tiedon yliopisto-opiskelusta ensimmäisten viikkojen aikana, joten siitä ei tarvitse stressata kesällä! Tärkeintä on, että saavut paikalle; me pidämme muusta huolen ja vastaamme kysymyksiisi. 

Fuksiviikko on vain kerran elämässä ja siitä kannattaa ottaa kaikki irti. Mikäli on mahdollista, kannattaa muuttaa Tampereelle jo ennen fuksiviikkoa, eikä viikolle kannata ottaa työvuoroja, sillä ensimmäisten viikkojen ohjelma on melko tiivis. Tarkemmat tiedot fuksiviikkojen tapahtumista lähetetään uusille opiskelijoille sähköpostitse aina loppukesästä. 

Tästä oppaasta löydät:

  • Tarkistuslista opintojen aloittamiselle
    • Hyödyllisiä linkkejä
  • Yliopisto-elämän sanasto selkokielellä
    • Toimijat ja tahot

Tarkistuslista ennen opintojen aloittamista 

  • Ilmoittaudu läsnäolevaksi yliopistolle ja maksa Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan (TREY) jäsenmaksu 
  •  Seuraa instagramissa Salusia (@ salusry) ja odota Salusilta sähköpostiin tulevaa infokirjettä, josta löytyy loput viestinnän kanavat.
Hyödyllisiä linkkejä 

Yliopisto-elämän sanasto selkokielellä 

Aloittaessasi opinnot saatat olla vasta lukiosta valmistunut, eli et heti saa kiinni vaikkapa vanhempien opiskelijoiden kaikista puheista. Tätä helpottaaksemme olemme koonneet fukseille selkokielisen sanaston! Näitä ei tietenkään tarvitse heti muistaa, vaan ne jäävät kyllä mieleen ajan kanssa 🙂  

Toimijat ja tahot 

Ylioppilaskunta: Jokaisessa Suomen yliopistossa on oma ylioppilaskuntansa, ja sen toiminta perustuu yliopistolakiin. Ylioppilaskunnan muodostavat kaikki alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat, koska jäsenyys on pakollinen. Tampereen ylioppilaskunta (TREY) on Tampereen yliopiston opiskelijoiden edunvalvoja, järjestötoiminnan mahdollistaja, palveluntarjoaja ja yhteisöllisyyden rakentaja.  

Tiedekunta: Tiedekunta on yliopiston hallinnollinen yksikkö, joka kokoaa yhteen lähekkäiset tieteenalat. Salusin tiedekunta on Yhteiskuntatieteiden tiedekunta (SOC).  

Tiedekunnan ainejärjestö: Tiedekunnalla SOC:illa on myös oma kattojärjestönsä Yhteiskunta- ja terveystieteiden ylioppilaat YTY ry. 

Ainejärjestö: Oma ainejärjestösi on kaikkein tärkein ja läheisin tahosi, ja se on tietenkin Salus ry : ) Ainejärjestö on yliopiston tai korkeakoulun opiskelijakunnan piirissä toimiva yhdistys, jonka tarkoituksena on yhdistää saman oppiaineen tai alan opiskelijoita, ajaa näiden etuja ja järjestää toimintaa. (Teknillisissä yliopistoissa ainejärjestöjä kutsutaan yleensä killoiksi).   

Harrastejärjestöt: Yliopistolla on myös erilaiseen toimintaan perustuvia järjestöjä. Jos sinulla on siis jokin tietty kiinnostuksenkohde, mitä haluaisit jatkaa tai aloittaa uutta, katso löytyykö sitä tältä listalta!