Valmistuneiden tarinoita

vilhelmiina

Vilhelmiina Lehto, TtM, th

“Aloitin opintoni terveystieteiden yksikössä syksyllä 2011. Olin valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta samana keväänä terveydenhoitajaksi ja ajattelin lähteä kokeilemaan onneani pääsykokeisiin. Suureksi onnekseni pääsin tuolloin samana syksynä Tampereen yliopistoon lukemaan Hoitotiedettä. Tuohon aikaan haimme suoraan suuntautumisvaihtoehtoihin, ja minä aloitin johtamisen ohjelmassa hallintotiede sivuaineenani.

Omalta osaltani voin sanoa, että opinnot sujuivat todella hyvin vaikka olin juuri valmistunut ammattikorkeakoulusta, eikä työkokemusta vielä ollut kovinkaan paljon. Opiskelumotivaatio oli kuitenkin korkealla enkä ollut ehtinyt tuudittautua säännöllisen työn turvattuun toimeentuloon. Opiskelijaelämän jatkaminen siis tuntui hyvinkin luontevalta. Työkokemusta keräsin kuitenkin koko ajan opiskellessani hoitotiedettä. Tein säännöllisen epäsäännöllisesti töitä Tampereen kaupungin pitkäaikaishoidon yksiköissä, erikoissairaanhoidossa sekä Kotitorilla, kotihoidon palvelu- ja asiakasneuvontapisteessä. Työkokemukseni vanhusten parissa johti myös graduni teemaan. Graduni käsitteli tehostetun palveluasumisen asukkaiden siirtoja, jota varten sain apurahan Päivi ja Sakari Sohlberg –säätiöltä.

Yksi tärkeimpiä osa-alueita opintojeni aikana oli ainejärjestötoimintaan osallistuminen sekä muutenkin aktiivinen osallistuminen yksikön ja yliopiston toimintaan. Ainejärjestötoiminnasta minulla on pelkästään hyviä muistoja. Olen sitä kautta päässyt upeasti verkostoitumaan erilaisten ihmisten kanssa ja olen varma että osa ainejärjestötoiminnassa alkaneista ystävyyssuhteista kantavat vielä vuosia opintojen päättymisen jälkeenkin.

Nyt valmistumisesta on kulunut kaksi kuukautta ja toimin tällä hetkellä osastonhoitajana Vantaalla vanhainkotiosastolla. En olisi ikinä uskonut, että työskentelen 27-vuotiaana esimiestehtävissä, mutta mielestäni olen pärjännyt oikein hyvin. Sain yliopisto-opinnoistani hyvät eväät jatkoa varten. Etenkin hallintotieteiden luennot olen nähnyt hyödyllisiksi mutta yhä enemmän myös talousosaaminen on merkittävä hoitotyön esimiehen osaamisalue. Aloitin työni vailla esimieskokemusta, mutta työnantajani kuitenkin huomioi työni puheenjohtajana ainejärjestön hallituksessa. Aktiivista ja innokasta työntekijää arvostetaan työelämässä! Opiskeluintoa toivottaen, Vilhelmiina.”